/ iStock/Getty Images
Неврологичното отделение в частната болница ПУЛС в Благоевград се отваря за прием на пациенти, които се нуждаят от хоспитализация, съобщиха от община Благоевград.

Преди седмица след заседание на Общинския кризисен щаб стана ясно, че неврологични отделения и в двете големи болници на територията на областния център се преобразуват в ковид отделения, а пациентите с неврологични заболявания ще се настаняват в болница "Югозападна" с филиали в Петрич и Сандански.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов съобщи, че е изпратил писмо до здравния министър Стойчо Кацаров, в което е описал проблема с липсата на неврологично отделение за пациентите в общините Благоевград и Симитли. Стоянов даде за пример инсулта като състояние, при което навременната медицинска помощ спасява животи и предотвратява тежки последици.

Хиляди изчакват планов прием в болница след кризата с COVID-19 (ВИДЕО)

Кметът съобщи още, че за периода от преобразуване на неврологичните отделения в такива за лечение на пациенти с ковид е получил редица сигнали от пациенти, техни близки и от лекари за възникналото затруднение.

На заседание на Оперативния щаб при областния управител директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов е съобщил, че ще бъде издадена заповед, с която отделението в частната болница отново да бъде неврологично отделение за пациентите от Благоевград и Симитли. 
БТА