Нетрадиционна Коледна томбола в Петрич
Нетрадиционна Коледна томбола в Петрич / netinfo
Тази година Коледната томбола в Пертич ще бъде различна от провежданите през последните години. Причината е тиражираните твърдения, че традиционната томбола, е незаконна.

Преустановяваме продажбата на билети и ще върнем парите на хората, които вече са си закупили, съобщи кметът на община Петрич Вельо Илиев след среща с представители на Агенцията по хазарта .

Местни фирми обаче изразиха желание да помогнат на общината в начинанието й и декларираха готовност да предоставят средства, с които да бъде платена колата - афишираната голяма награда на томболата, като автомобилът да бъде разигран между редовните платци на местни данъци и такси в Петричка община.

В крайна сметка билети няма да се продават, за да се участва в томболата. Автоматично платилите своите местни данъци и такси до 20-ти декември ще участват в разиграването на лекия автомобил “Шевролет спарк”. Общинска администрация ще организира коледен концерт на площада и на него ще бъде изгетлено името на този, който ще спечели колата. Това е приемливо според хазартната агенция, защото билети няма да се продават и начинанието няма да противоречи на закона.

<!--Sm-->Не потърсихме навреме съдействие от Агенцията и поемаме вината за това, заяви Илиев. Намеренията ни обаче бяха чисти и благородни и целяха единствено да създадат коледно настроение на петричани, като всеки десети билет щеше да спечели. Все пак ще се опитаме да зарадваме хората с новия вариант, като в разиграването на лекия автомобил няма да участвам аз, заместниците ми, директорите на дирекции и общинските съветници, въпреки че са редовни платци на местни данъци и такси, заяви още петричкият градоначалник.