Не пуснаха на свобода бивш кмет - контрабандист
Не пуснаха на свобода бивш кмет - контрабандист / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Бившият кмет на санданското село Лешница, Димитър Влахов, остава с мярка за неотклонение "домашен арест". Преди два месеца Влахов бе арестуван за участие в контрабанда на 864 мастербокса цигари през ГКПП - Кулата. Дни след разкритото престъпление Влахов бе задържан под стража от съда в Благоевград, но състав на Софийския апелативен съд го пусна от следствената килия.

Благоевградският окръжен съдия Петър Пандев отхвърли днес като неоснователно искането на екскмета Влахов за изменение на мярката му за неотклонение в парична гаранция или подписка.

Димитър Влахов вече е подведен като обвиняем за контрабанда от Гърция в България на цигари "Манчестър", оценени на 3 243 450 лева, съобщиха от прокуратурата в Благоевград. наказателно дело е образувано и срещу шофьора на задържания с нелегалните цигари камион "Шмиц" - Слави Живков Цветанов, който е от град Сандански.

На 24 февруари миналата година Димитър Влахов бе осъден на три години затвор и глоба в размер на 2000 лева по дело за контрабанда на китайски чорапи и панталони през граничен пункт Кулата. Месеци по-късно столичните магистрати от САС касираха присъдата на Окръжен съд - Благоевград и постановиха условно лишаване от свобода за престъплението.

Димитър Влахов бе свален от кметския пост през 2006 година, тъй като бе осъден за нелегален трафик на скъп автомобил през граница.