Не приеха оставки на акционери в Пирин
Не приеха оставки на акционери в Пирин / Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Акционерите в ПФК "Пирин" не приеха депозираните оставки на част от съдружниците във футболното дружество в Благоевград. След преминалото днес гласуване на Общото събрание, един от основните финансови поддръжници, строителният предприемач Николай Галчев - председател на Надзорния съвет, остава в ръководството на клуба. Не бе приета и оставката на председателя на Управителния съвет Захари Хаджийски. Акционерите решиха още в кратки срокове да бъде извършен пълен финансов одит в дружеството.

Членовете на фенклуб "Пирин SS" влязоха в словесен сблъсък с част от акционерите във футболното дружество в Благоевград. Те и други граждани, привърженици на ПФК "Пирин", освиркаха собствениците на тима пред сградата на стадион "Христо Ботев" преди началото на провелото се Общо събрание, което веднъж вече бе отложено на 12 юли.

По време на събранието днес акционерите взаимно си вмениха вина. Групировката Г-15, начело с Петър Байкушев, обвини председателя на Управителния съвет Захари Хаджийски в неправомерно джиросване на акции на двама от напусналите акционери Иван Стойчев и Евтим Евтимов в полза на Николай Галчев. В отговор на нападките Галчев обвини групировката, че трансферите на Борис Галчев и Спас Далев може да са осъществени и с фалшив подпис на прокуриста на клуба Валери Стоицов, който е и член на УС.

Ултрасите пък са безкрайно недоволни от продажбата на един от класните играчи Драги Коцев. От 26 юли Коцев е футболист в "Локомотив"-Пловдив. ПФК "Пирин" да бъде на всички граждани, а не да попада в ръцете на така наречената групировка Г-15, чиито представители имат единствено користни цели, апелират от фенклуб "Пирин SS". Според привържениците комерсиалните действия на част от акционерите целят разруха на "Пирин" така, както стана по времето на бившите футболни благодетели Иван Кочев-Чомбе и Методи Калъмбов.

С подета от месец кампания феновете призовават гражданите да не изоставят отбора и да помогнат той да стане общински. Единственият безкористен вариант за спасяването на клуба е Община Благоевград да поеме неговата финансова издръжка и управление, смятат от "Пирин SS".