Не е имало престъпен секс в клуб Харем
Не е имало престъпен секс в клуб Харем / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Районната прокуратура в Благоевград отказа да образува наказателно производство за секс оргия и развратни действия във фолк клуб "Харем". Извършените в хода на предварителната проверка оперативно-издирвателни дейности не са довели до събиране на безспорни сведения за осъществен полов акт в нощния клуб през месец октомври.

Лицата, "танцували еротично", не са идентифицирани от органите на МВР, тъй като момичетата са били с маски, а за момчетата от секс оргията не са получени достатъчно данни за външен вид, освен предполагаема възраст. Според твърденията на всички разпитани свидетели, участниците в така наречения еротичен танц са били на възраст от 23 до 30 години и са били случайни клиенти в "Харем", сочи в постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство благоевградският прокурор Ивайло Филипов.

"Видно от доказателствата, събрани по преписката, е, че еротичните танци на 9 октомври, са прераснали в осъществяване на сексуален акт между мъж и жена, като за целта е имало поставен диван и обявяване от страна на диджея в клуба. Установено е, че подобни "еротични танци" е имало и в нощта на 22 срещу 23 октомври, но полицейските служители не са събрали данни за извършен полов акт на сцената между две момчета и едно момиче", посочва в постановлението прокурор Ивайло Филипов.

"Липсват доказателства по преписката, че участниците в сексуалния акт са били склонявани или свождани към развратни действия, което прави деянието несъставомерно по член 155, алинея 2 от Наказателния кодекс, поради неизвършване на на престъпление, визирано в този текст", се казва в постановлението на прокурор Филипов.

Държавното обвинение в Благоевград се самосезира за случващото се в нощните часове след публикации в медиите. Веднага бе образувано предварително следствие във връзка с член 325 - едро хулиганство и член 159 от Наказателния кодекс.

"За да е изпълнен признакът за престъплението - едро хулиганство, следва да има непристойни, неприлични, безсрамни, безнравствени и други подобни прояви, скандализиращи обществото. В интимното сексуално общуване между пълнолетни мъж и жена очевидно няма нищо неприемливо и скандализиращо спрямо членове на обществото, не са нарушени държавни или религиозни норми. Публиката в "Харем" предварително е била предупредена за представлението на частното парти, клиентите дори са заплатили по 5 лева входна такса", мотивира се благоевградският прокурор Ивайло Филипов.

Месец преди приключване на прокурорското разследване управителят на "Харем" Венцислав Крумов от Дупница и босовете-собственици от Благоевград обявиха нощния клуб за продан в местна агенция за недвижими имоти.