Не доказаха възпалена простата на задържан за лихварство
Не доказаха възпалена простата на задържан за лихварство / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Съдружникът в заложна къща "Александра" и в пералня "Биби" в Благоевград- Александър Божков, остава в ареста. Божков-младши не можа да докаже по безспорен начин пред благоевградския съдия Илияна Стоилова, че в килията е получил възпаление на простатната жлеза.

Вещото лице д-р Чавдар Михайлов, който бе назначен от магистратите за извършване на специализиран преглед на задържания за лихварство Александър Божков, представи днес експертното си заключение. От експертизата става ясно, че Божков има първа степен на високо кръвно налягане, което маже да се контролира с хапчета и в следствения арест. Д-р Михайлов обаче не е преглеждал Александър за полученото оплакване от простатата, но независимо от този факт, е предписал ефикасни лекарствени средства.

Пред съдия Стоилова адвокатът на Божков, Пенко Ненов, представи епикриза относно настъпило урологично заболяване на съпругата му Саня Божкова. Задържаният помоли да бъде пуснат на свобода под парична гаранция, за да може да се грижи за детето си.

След анализ на събраните доказателствени факти, магистратът Илияна Стоилова отхвърли молбата на Александър Божков за изменение на постановената през месец май мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Бизнесменът Божков, който от месеци е разследван за незаконна лихварска дейност, бе арестуван на 7 май. Тогава жалба срещу него депозира бившият полицейски служител от Благоевград Крум Крумов.

Александър Божков преследвал Крумов с джипа си към благоевградското село Бело поле. С насочен пистолет той заплашил Крум Крумов с физическа саморазправа, тъй като помежду им имало неуредени финансови взаимоотношения.