Научна сесия в ПИФ
Научна сесия в ПИФ / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Научна сесия на тема „Тенденции и перспективи в публичната администрация в Република България” щше се проведе в сградата на Правно-исторически факултет на ЮЗУ„Неофит Рилски”.

Научната проява се организира по повод 1 ноември – Ден на народните будители и 100 години от учредяването на Върховния административен съд. Тя е съвместна инициатива на Катедра „Публичноправни науки и публичен мениджмънт” на Правно-историческия факултет и на Професионално обединение на държавните служители.
Заявените доклади акцентират върху актуални теоретични изследвания по въпросите на публичната администрация и административното правосъдие. Обект на дискутиране ще бъдат още перспективите и предизвикателствата пред публичния мениджмънт и необходимостта от ефективно използване на резултатите от изследванията за формиране на насоки и ориентири за практиката.

Официални гости на събитието ще бъдат г-н Павел Иванов – Секретар на Съвета за административна реформа към Министерски съвет на Република България, д-р Снежана Димитрова – член на Управителния съвет на Професионалното обединение на държавните служители, д-р Атанас Камбитов - Кмет на община Благоевград, г-н Муса Палев - Областен управител на област с административен център Благоевград, комисар Георги Костов - директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград. В научния форум ще се включат представители на съдебната власт, на Сдружението на Югозападните общини, преподаватели, докторанти и студенти от Югозападен университет, Бургаски свободен университет, Нов български университет, Университет за национално и световно стопанство и учени от Република Македония.