Наши и гръцки полицаи с наряди по граничните пътища
Наши и гръцки полицаи с наряди по граничните пътища / МВР

Трета среща в съответствие с постигнатата договореност по практическо прилагане на подписаните Правила за съвместни екипи за пътен контрол в прилежащите гранични райони на България и Гърция се проведе в Сандански.

От българска страна в срещата участваха директорът на Областната полиция в Благоевград комисар Георги Костов, началникът на "Пътна полиция" Димо Чобанов, криминалистът от Сандански Васил Трендафилов и шефове от Гранична полиция.

Петчленната гръцка делегация бе ръководена от генерал-лейтенант Димитриос Пападопулос, генерален инспектор на полицията на Северна Гърция.

По време на срещата бяха обсъдени постигнатите резултати от втория етап на съвместните проверки в пограничните райони от смесени българо-гръцки  екипи за контрол на пътното движение и провеждането на следващия етап на съвместните пътни  проверки.

Ръководителите на двете делегации изказаха задоволството си от постигнатите резултати до момента, като бе подчертан положителния отзвук от населението на двете страни.     Бяха предприети действия за осъществяването на третия етап от съвместните наряди  по основните пътища, идващи от гранични пунктове Кулата-Промахон, Илинден-Ексохи и Свиленград-Орменио.

Представителите на двете страни постигнаха споразумение, нашите и гръцките контролни органи да извършват нарядите по пътните артерии, проверките започнат проверки от 30 ноември до 6 май идната година.