За Великден хиляди нашенци ще поемат на юг към гръцките курорти
За Великден хиляди нашенци ще поемат на юг към гръцките курорти / Снимка: БГ НЕС, архив
Нашенци вече откриха сезона на Бяло море и най-нетърпеливите туристи събраха слънчеви лъчи из плажовете на Аспровалта, Неа Врасна и останалите крайбрежни селца в Северна Гърция.
 
Големият наплив към южната ни съседка се очаква след ден-два, когато стотици автомобили и автобуси ще поемат на път, за да посрещнат великденските празници при комшиите. "Хотелите и базите, с които работим, са пълни почти на сто процента в тези дни", призна Васил Ангелов, собственик на туроператорска фирма в Благоевград.

Той очаква силен сезон и прогнозира, че и това лято рекорден брой българи ще изберат за лятната си ваканция гръцките курорти. Резервации за почивка нашенци правели още през ноември и декември.

Според Ангелов, в момента цените на нощувките в гръцките курорти са повече от приемливи. Пакетите от четири нощувки се предлагат само за 65-70 лева на човек. От първи юни нощувките са пет, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, в Ставрос – 95 лева.

От 1 юли цената скача на 145 лева за 5 нощувки на човек, а в Ставрос – на 160 лева. Най-скъпо е през август – тогава цената за 5 нощувки на човек е от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.