Нашенци откриха сезона на Бяло море, големият наплив се очаква по Великден

За Великден хиляди нашенци ще поемат на юг към гръцките курорти
За Великден хиляди нашенци ще поемат на юг към гръцките курорти / Снимка: БГ НЕС, архив
Нашенци вече откриха сезона на Бяло море и най-нетърпеливите туристи събраха слънчеви лъчи из плажовете на Аспровалта, Неа Врасна и останалите крайбрежни селца в Северна Гърция.
 
Големият наплив към южната ни съседка се очаква след ден-два, когато стотици автомобили и автобуси ще поемат на път, за да посрещнат великденските празници при комшиите. "Хотелите и базите, с които работим, са пълни почти на сто процента в тези дни", призна Васил Ангелов, собственик на туроператорска фирма в Благоевград.

Той очаква силен сезон и прогнозира, че и това лято рекорден брой българи ще изберат за лятната си ваканция гръцките курорти. Резервации за почивка нашенци правели още през ноември и декември.

Според Ангелов, в момента цените на нощувките в гръцките курорти са повече от приемливи. Пакетите от четири нощувки се предлагат само за 65-70 лева на човек. От първи юни нощувките са пет, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, в Ставрос – 95 лева.

От 1 юли цената скача на 145 лева за 5 нощувки на човек, а в Ставрос – на 160 лева. Най-скъпо е през август – тогава цената за 5 нощувки на човек е от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.