Наркобосът Огнян Атанасов иска да е в ареста
Наркобосът Огнян Атанасов иска да е в ареста / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Задържаният за организиране на престъпна група наркобос номер едно в Петричко Огнян Атанасов желае да остане в следствената килия, научи Дарик. Днес той не  обжалва пред Софийския апелативен съд наложената му от магистратите в Благоевград преди седмица постоянна мярка "задържане по стража".

Адвокат Тома Гунчев и други трима защитници пледираха пред столичните съдии за освобождаване от ареста само на сочените за дилъри и работещи за Огнян Атанасов - Васил Кръстев, Ангел Трайков, Марин Яръмов, Валентин Петров и Антон Ханджийски, които са от петричките села Вълково и Тополница.

Няма нито едно годно доказателство, че Огнян Атанасов е организатор на престъпна група, занимаваща се с пласиране на дрога. От вилата му в местността "Попина лъка", антимафиотите не са открили наркотични вещества. Дрога е открита по време на претърсване в къщата на неговата майка - Цвета Атанасова, в село Тополница, коментира адвокат Гунчев. Той смята, че въпреки липсата на доказателства, магистратите вече са предубедени след изявление на министъра на вътрешните работи Цвета Цветанов, направено няколко часа след задържането на Огнян Атанасов.

Другите петима мъже, са с чисти съдебни досиета. Единият от тях - Валентин Петров, е крупен животновъд. Той отглеждал 150 крави. Петров помоли магистратите от Софийския апелативен съд да бъде пуснат на свобода, тъй като има опасност да не може да се регистрира като фермер и да изпусне сроковете за кандидатстване за държавни субсидии, ако бъде в килията.

Другият задържан - Антон Ханджийски, е шурей на Огнян Атанасов. Адвокатите твърдят, че той не е извършил престъпление, а откритите в дома му 130 000 евро и 30 000 лева, са били собственост на неговия вуйчо. Парите съхранявала майката на Антон, Богдана Ханджийска, която е кмет на село Вълково.

Състав на Софийския апелативен съд потвърди с определение постановените от магистратите в Благоевград мерки за неотклонение на петимата участници в групата на Огнян Атанасов, съобщиха адвокатите на обвиняемите.

Огнян Атанасов и групата му бе разбита по време на специализирана акция на МВР в началото на месеца. Тогава антимафиотите иззеха близо килограм кокаин, голямо количество хероин, нелегално оръжие и крупни парични суми от домовете на шестимата.