/ Община Банско
Служители на НАП-София съвместно с екипи на МВР,  извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации и следят за реално отчитане на оборотите в зимните ни курорти.

Ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец ще бъдат запечатани за срок от един месец след констатирани в тях данъчни нарушения. От старта на проверките в зимните курорти Банско и Боровец са извършени над 550 проверки и са установени 17 нарушения.

За същия период на 2017 г. инспекторите са направили 380 проверки и са издали 30 акта. Според служители на Териториална дирекция на НАП-София, фискалната култура в зимните ни курорти се е повишила значително и се наблюдава  устойчива промяна в поведението на бизнеса.

Заведения за обществено хранене  в Банско, в които клиентопотокът е голям, са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на НАП. Целта е да се сравнят оборотите отчитани за минали периоди с регистрираните по време на проверката и при съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия.

Извършват се и съвместни контролни действия със служители на МВР, както и с всички институции , които са отговорни по отношение на трудовото законодателство . Приоритет в работата на екипите са и апартхотелите в града.

Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите проверяват всичко свързано с данъчното и осигурителното законодателство в тези така наречени частни квартири.

Контролните мерки в зимните проверки  ще продължат без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.