Намалиха учебните часове заради студа
Намалиха учебните часове заради студа / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Заради ниските температури в 85% от училищата в Благоевградска област учебните часове са намалени с от 5 до 10 минути,  заяви за Дарик началникът на Регионалния инспекторат по обреазованието Ивайло Златанов. Продължителността на учебните часове е по преценка на кметовете на общините. Учебният процес не е съкратен в учебните заведения в община Благоевград, посочи просветният шеф.

По препоръка на РИО учебните занятия са намалени и в община Симитли. В СОУ "Св. Кирил и Методий" часовете са с продължителност  35 минути. Своевременно е направена и необходимата реорганизация за транспортирането на пътуващите от селата деца до училище, уточниха от общинска администрация. Промяната в организацията на учебния процес е в сила до края на седмицата. Засега за гимназията в село Крупник няма промяна в продължителността на учебните занятия.

Всички детски заведения в община Симитли работят при нормални условия, осигурява се необходимото топло за хлапетата в забавачниците. Единствено филиалът в село Брежани няма да работи до края на седмицата заради липса на посещаемост. Вчера в групата в Брежани са били само две деца. По данни на ръководството на детската градина, няма повишена заболеваемост, вероятно причина за липсата на деца в забавачницата е волята на родителите.