Намалиха присъдата на крупен наркотрафикант
Намалиха присъдата на крупен наркотрафикант / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Софийският апелативен съд намали присъдата от 14 години затвор на перничанина Георги Здравков Николов. С решение на столичните магистрати наркотрафикантът на 30 килограма хероин ще лежи в килията само 8 години.

Присъдата срещу Георги Николов бе постановена миналата година от окръжния съдия в Благоевград Иво Харамлийски, но подсъдимият обжалва пред по-горната инстанция, независимо че призна фактите в обвинителния акт и делото премина в рамките на съкратеното съдебно следствие.

Софийският апелативен съд обаче остави в сила тази част от присъдата на съдия Иво Харамлийски, касаеща конфискация в полза на държавата на автомобил "Мерцедес", собственост на Георги Николов, с който той е осъществил престъплението.

Перничанинът Георги Николов бе задържан в началото на месец септември 2008 година, по време на секретна акция на антимафиотите и служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на ГКПП - Кулата.

В колата на Николов бяха открити и иззети 60 пресовки по 500 грама чист хероин, оценен от съдебната система за близо 4 000 000 лева.