Налагането на акциз върху ракията не е решение на Брюксел
Налагането на акциз върху ракията не е решение на Брюксел / netinfo
Абсолютно фалшиво и невярно е твърдението, че Брюксел иска да бъде наложен акциз върху домашната ракия. Това заяви лидерът на СДС Петър Стоянов след събрание на Областния съвет на сините в Благоевград.

Чрез изказвания, че тази драстична и недомислена мярка е наложена от ЕС, умишлено се настройват българските граждани срещу институциите в Брюксел, които нямат нищо общо с глупостите на нашето правителство, каза Стоянов.

Без да целим каквито и да били политически дивиденти, категорично заставаме на страната на производителите на домашна ракия, допълни синият лидер. Той припомни, че именно парламентарната група на Съюза на демократичните сили първа поиска този законопроект да бъде отложен поне с шест месеца, за да могат да се дообмислят промените и хората да бъдат подготвени за тях.

С несръчните действия на правителството се постига единствено наливане на масло в съда на онези, които винаги са били срещу евроинтеграцията и които искат да посадят семена на евроскептицизъм, заключи Петър Стоянов.