Най-младият бг старши треньор поема Пирин, оптимист за бъдещето му
Най-младият бг старши треньор поема Пирин, оптимист за бъдещето му / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Най-младият настоящ старши треньор в българското първенство Костадин Ангелов, който от днес официално поема ПФК "Пирин", обяви на пресконференция, че е оптимист за бъдещето на отбора и ще даде всичко от себе си за просперитета му.

За мен е чест да поема Пирин, запознат съм с отбора, гледал съм два негови мача, с някои от момчетата съм работил, каза още Ангелов. В досегашната си треньорска кариера 37-годишният Костадин Ангелов е бил наставник на "Видима Раковски" - Севлиево и на "Ботев" - Пловдив.

Работих малко и в чужбина, от 6 месеца съм в България, но следя първенството, увери новият старши треньор на орлетата. Запитан за финансовото изражение на ангажимента му и срока на договора, Ангелов заяви: За пари и срок не сме говорили, за мен парите не са най-важното нещо в живота и не заради тях съм тук. Дошъл съм да работя и ако успея да се докажа, защото имам самочувствието, че съм добър, парите така или иначе ще дойдат.

Наймладият бг старши треньор поема Пирин оптимист за бъдещето му
netinfo

Решението за отстраняването на досегашния наставник на Пирин Йордан Боздански бе взето на извънредно заседание на Управителиня съвет тази сутрин. То е продиктувано не заради слаби резултати, въпреки че те наистина не бяха добри, а по-скоро заради психологическото състояние, в което се намират футболистите, обясни председателят на Управителния съвет Кирил Ваклинов.

След разговори с треньорския щаб, администрацията, капитана на отбора и играчите, стигнахме до решението да освободим Йордан Боздански от заемания пост, заяви Ваклинов.

Наймладият бг старши треньор поема Пирин оптимист за бъдещето му
netinfo

Благодарим на Боздански за работата му с отбора и искрено се надяваме Ангелов да направи необходимите промени в клуба, за да тръгне нагоре, допълни председателят на Управителния съвет.

Ваклинов информира, че е поискал оставките на целия спортно-технически щаб до края на работния ден, като ги е получил след 15 минути. Считам, че е нормално новият старши треньор да си подбере екипа, това ще стане след персонални разговори с треньорския щаб от негова страна, каза още Кирил Ваклинов.