Наградиха млади плувци
Наградиха млади плувци / Пресцентър

И тази година финалът на "Плувно лято" в Добринище бе посветен на ранно отишлата си от този свят Маргарита Юнчова. Почитта към един от най-големите радетели на възпитанието на децата в спортен дух, вдъхнови организирането на детско плувно състезание.

Кметът на общината Георги Икономов връчи наградите на малките плувци. От всички участници в събитието, най-развълнувани бяха семейството на Марги, както и Сашка Въчкова, която освен заместник кмет на общината е и сестра на знаменитата банскалийка, в чиято памет бе проявата. Те с искрена радост се включиха в раздаването на медалите на плувците.

В словото си общинският съветник Евгения Тренчева, преподавател в НУ "Св. Паисий Хилендарски" в Банско,  припомни заслугите на Маргарита Юнчова за развитието на детските спортове на в общината. Тя сподели, че няма нищо по-радостно от това, традицията да продължи във времето, като по този начин духът на Марги, както всички я наричаха приживе, продължава да бъде с децата. Празникът стана възможен благодарение и на собствениците на минералния плаж в Добринище - Костадин и Антон Вучкови, Чавдар Рахов и ски клуб „Банско”.

И през летните ваканционни месеци Община Банско продължава да създава условия за своите най-малки граждани чрез изкуство, спорт и туризъм.