Наеха 16 души на работа към Община Разлог
Наеха 16 души на работа към Община Разлог / Община Разлог

16 души са назначени на работа по програма за временна заетост в Община Разлог.

През следващите девет месеца те ще работят на длъжности "Планински спасител” и "Помощник-треньор” в отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт”, Дирекция „Хуманитарни дейности”, уточняват от общинска администрация.  Новоназначените служители са част от 118-те човека, започнали работа от началото на годината до сега и са по проект „Нов избор-развитие и реализация”.

Планинските спасители ще бъдат 6-ма в Разлог, 2-ма в село Добърско и един в село Годлево. След успешно преминалия курс на обучение, спасителите трябва да познават и прилагат основните правила за безопасна работа при пребиваването в планината, като използват лични и колективни предпазни средства, опазват околната среда, придружават туристи, съгласно всички правила за водене в планината. Необходимо е още да могат да реагират бързо на определени ситуации и възникнали проблеми,а при нужда да провеждат спасителни мероприятия и да оказват долекарска медицинска помощ.

Помощник-треньорите пък са 2-ма в Разлог, 1 в село Бачево и по 2-ма в селата Горно Драглище и Годлево. Тяхна основна дейност е организацията на мероприятия, свързани с популяризиране на спорта сред хората от различни възрастови и социални групи, като формулират състезателни стратегии, разработват планове за игри и ръководят спортисти и отбори по време на състезания.

При подписването на трудовите договори кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев поясни, че тези длъжности са нови по проект „Нов избор-развитие и реализация” и се залага много на тяхното реализиране и развитие. Той поздрави новоназначените и им пожела успех в новата работа.