Над 150 ТИР-а чакат да преминат границата с Гърция
Над 150 ТИР-а чакат да преминат границата с Гърция / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Колона от над 150 ТИР-а се е образувала на ГКПП Кулата - Промахон от българска страна, заяви за Дарик началникът на граничния пункт Йордан Недялков

От 16.00 часа вчера е спряно преминаването на леки и тежкотоварни автомобили.  Стачкуващите гръцки феремри са блокирали входно-изходните платна на българо-гръцката граница със селскостопанска техника.

За шофьорите, попаднали в капана на блокадата, Общинска администрация - Петрич и Областната управа в Благоевград са подсигурили храна, вода и химически тоалетни, допълни Йордан Неделяков.

Все още не ясно кога стачкуващите вече трето денонощие фермери ще отворят ГКПП  Кулата - Промахон, допълни началникът на граничния пункт. По думите му преговорите, които се водят с гръцкия стачен комитет, вървят доста трудно.

От 11.00 до 17.00 ч. ГКПП Илинден ще бъде затворен за движение заради протеста на гръцките земеделски производители. През пункта по данни на „Гранична полиция" ще бъдат пропускани автомобили до 11.00 ч. с изключение на тези, които превозват дърва и селскостопанска продукция.