Над 150 души присъстваха на обсъждането на ПУП за част от кварталите в Благоевград
Над 150 души присъстваха на обсъждането на ПУП за част от кварталите в Благоевград / netinfo
Над 150 жители на Благоевград присъстваха на общественото обсъждане на Подробни устройствени планове на кварталите “Еленово 1”, “Еленово 2”, жк “Ален Мак и “Орлова чука”.

Скиците за съответните райони са изложени в зала 5 на община Благоевград и ще останат там следващите няколко дни, за да бъдат на разположение на гражданите.

Идеята на днешния форум бе да се представят плановете за устрояване на кварталите, както и да бъде чуто мнението на самите хора. Собствениците на имоти в определeните квартали могат да задават въпроси или да изказват становища относно скиците, като след това самият план ще се коригира съобразно изискванията на хората.

Срокът, в който гражданите могат да се възползват от възможността да изкажат мнението си е до 10 дни.

По време на срещата главният архитект на Благоевград Екатерина Баханова, поясни че след последните промени в Закон за устройство на териториите, вече изменението на ПУП с цел ново строителство на една сграда е невъзможно.

Освен това тя подчерта, че определените зелени площи ще бъдат защитени безусловно от закона, без да се разрешава никакво строителство.