Национален научен форум по съдебна практика в ПИФ
Национален научен форум по съдебна практика в ПИФ / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Научна сесия под надслов "Актуални проблеми на съдебната практика по граждански дела и поставянето им като казуси в процеса на обучение" ще се проведе  сградата на Правно-исторически факултет на ЮЗУ"Неофит Рилски".

Специален гост на проявата ще бъде председателят на Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата проф. д-р Силви Чернев.

Темите на заявените доклади обхващат всички области на частното право - гражданско право, вещно право, облигационно право, търговско право, както и проблеми от гражданския процес. Ще бъдат обсъдени частни и общи случаи от практиката, които са подходящи за придобиване и утвърждаване на умения у студентите за решаване на казуси.

Участие ще вземат преподаватели, докторанти и студенти от Югозападен университет "Неофит Рилски", Софийски университет "Климент Охридски", Бургаски свободен университет, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и Университета за национално и световно стопанство - София.

Подобни форуми спомагат за укрепване на връзките между университетите, за повишаване качеството на научната и образователната дейност, както и за стесняване пропастта между академичното образование и практиката.