На 15 юли избират нов окръжен прокурор в Пиринско
На 15 юли избират нов окръжен прокурор в Пиринско / Снимка: Дарик - Благоевград

На заседание на Висшия съдебен съвет на 15 юли, ще бъде избран нов административен ръководител на Окръжната прокуратура в Благоевград.

Предложението за избор е внесено за разглеждане и гласуване от Комисията по атестиране във ВСС. Членовете на Висшия съдебен съвет ще утвърдят с вота си една от двете претендентки за поста - Елка Атанасова, говорител на Окръжната прокуратура и Евгения Стоянова, която в момента е в отпуск по майчинство.

Прокурор Елка Атанасова бе предложена за административен ръководител лично от главния прокурор Борис Велчев. Държавният обвинител Евгения Стоянова, сама изяви желание преди повече от месец да се кандидатира за поста, на мястото на излизащия в пенсия досегашен окръжен прокурор Ради Тодоров.

На заседанието на ВСС след два дни, ще бъде извършен избор и на нов обвинител в Районната прокуратура в Разлог. За прокурор там е предложен Мирослав Валериев Каназирев. По всяка вероятност той ще заеме мястото на дисциплинарно съдения от ВСС прокурор Валентин Михов.

Дисциплинарната комисия все още не се произнесла с окончателното си решение по воденото вече половин година производство за снемане от длъжност на Валентин Михов заради уронване престижа на съдебната система.