Музикална палитра от събития в Благоевград по повод Международния ден на музиката
Музикална палитра от събития в Благоевград по повод Международния ден на музиката / netinfo

Три музикални мероприятия ще ознаменуват Международния ден на музиката и в Благоевград. В първия ден от месец октомври начало на творческия сезон ще поставят Център по изкуствата и Младежи дом- Благоевград.

Младежки дом ще даде старт на сезон 2013- 2014 под мотото "Младите хора на Благоевград- активна част от гражданското общество". Днес родители, учители, деца, ученици и студенти ще имат възможност да се запознаят с материалната база и екипа на Младежки дом. От 17.00 часа Център по изкуствата в благоевградския квартал "Вароша"  също ще открие учебната година за всички желаещи да станат част от институцията под надслов "С ноти, думички, боички да играем всички".

Кулминацията на деня ще бъде поднесена от Биг Бенд- Благоевград от 18.00 часа, пред всички жители и гости на града, събрали се на площад „Македония”. Солистите Христина Палева и Милан Георгиев ще направят едно плавно преминаване от лятно настроение към есенна топлина с едни от най- големите хитове от българската и световна музикална сцена.