Модерен кабинет по биология в СОУИЧЕ
Модерен кабинет по биология в СОУИЧЕ / netinfo
Модерен кабинет по биология откриха в новопостроеното благоевградско училище СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски". Новата училищна придобивка бе представена първо пред биолози от учебни заведения в града.

Кабинетът е единственият в цялата област, в който обучението по биология ще бъде нагледно представяно чрез мултимедийни продукти, съобщи преподавателят по биология в СОУИЧЕ Даниела Йовкова, която е основен инициатор и двигател кабинетът да стане факт. В момента разполагаме с мултимедийни материали за учебното съдържание по биология от 5 до 11 клас включително, уточни Йовкова.

Над 10 000 лв. са вложени в изграждането и оборудването на модерната училищна стая. Средствата са предоставени от местни фирми и дарители, като участват и учители и ученици. Голяма част от консумативите са предоставени по международния проект "Европейските среди на живот. Различия, които ни обединяват", по който СОУИЧЕ работи съвместно с училища от Белгия, Испания и Румъния.

Сред спонсорите са още Данила Йовкова, както и майката на директора на училището Катя Марчева - София Марчева, която е бивш биолог.