Министър връчва дипломите на абсолвенти отличници
Министър връчва дипломите на абсолвенти отличници / Дарик - Благоевград, архив

Министърът на правосъдието Христо Иванов ще връчи дипломите на 30 абсолвенти отличници от Правно-историческия факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград.

Тържествената церемония е предвидена за утре от 14:00 часа в Аулата на УК 1. По традиция, студентите с отличен успех, ще получат плакет от Ректора на Югозападен университет проф. д.н. Иван Мирчев за доказаните високи резултати в процеса на своето обучение.

Тази година за първи път с най-висок отличен успех в специалност „Право” е студент-чужденец от Босилеград, Сърбия, поясняват от пресцентъра на учебното заведение. Дипломи за висше образоване ще получат 578 абсолвенти от специалностите „Право”, „Международни отношения”, „Публична администрация”, „Европеистика”, „История” и „Връзки с обществеността”.

Както всяка година, специални гости на тържеството ще бъдат представители на общинското и областното ръководства, на съда, прокуратурата и органите на обществения ред, както и на културни, образователни и бизнес организации от града и региона.