Михайлов: Ще подаря мината на министър Стойнев
Михайлов: Ще подаря мината на министър Стойнев / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Михайлов: Ще подаря мината на министър Стойнев
65531
Михайлов: Ще подаря мината на министър Стойнев
  • Михайлов: Ще подаря мината на министър Стойнев

Красимир Михайлов - концесионер на рудник "Ораново", бе разпитан днес във Второ полицейско управление в Благоевград. Охраняван от гардове, придружен от адвокат, пернишкият бизнесмен излезе към 15.00 часа от управлението.

"Готов съм да подаря рудника на министър Драгомир Стойнев. С удоволствие го давам, боже мой, само да поискат. За осем години съм инвестирал в тази мина над 20 000 000 лева. Загубите за същия период възлизат на 5 000 000 лева", каза Красимир Михайлов.

Концесионерът заяви, че никой не го е издирвал. Снощи обаче от мината му звъннали и му съобщили, че има призовка да се яви в благоевградската полиция по започналото досъдебно производство от прокуратурата, което е по член 123 от Наказателния кодекс.

Михайлов: Ще подаря мината на министър Стойнев
netinfo

На въпрос на Дарик, как се чувства след инцидента от 16 юли, при който в мината край Симитли загинаха двама мъже, а други двама все още са затрупани под земята, Михайлов заяви, че преживява силно смъртта на миньорите.

"Човешкият живот няма цена. Не отидох в рудника след станалото, за да не си правя пиар с черните забрадки и с трагедията на близките. А някои хора, които са от Симитли, но не знаят дори входа на мината, направиха точно това", заяви Красимир Михайлов, но отказа да назове конкретни имена.

"Ще дадем на семействата на миньорите от последния инцидент по 50 000 лева. Те си имат и застраховки. Дано да имат шанс двамата миньори под земята", каза бизнесменът, като визира Иван Лазаров и Николай Михайлов, които все още не са открити в галерията.

Интервю с Красимир Михайлов чуйте в звуковия файл