МИЕ организира инфоден по програма ФАР в Благоевград
МИЕ организира инфоден по програма ФАР в Благоевград / netinfo
Информационен ден по проект "Повишаване конкурентноспособността на българските предприятия" на програма ФАР организира в Благоевград Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Схемата, обявена от Министерството на икономиката и енергетиката, с финансовата подкрепа на програма ФАР на Европейския съюз, е изцяло насочена към малките и средни предприятия от производствения сектор.

Ще бъдат подкрепени консултантски услуги за постигане на съответствие с изискванията на Европейския съюз, въвеждане на международни пазарни стандарти, разработване и изпълнение на стратегии за бизнес развитие, както и професионалното обучение за повишаване квалификацията на персонала, зает в предприятието.

Общият бюджет на схемата е 8 милиона евро, като 6 милиона евро се предоставят от програма ФАР, а останалите 2 милиона евро – от националния бюджет.

Максималният размер на гранта, който може да получи един проект е до 50 хиляди евро, като интензитетът на помощта е 65 % от стойността на проекта.

Крайният срок за подаване на предложения е 6 август.

Информационният ден ще се проведе от 11.00 часа в зала №5 на община Благоевград.