МГЕРБ връчи грамоти на номинираните за „Днешните будители”
МГЕРБ връчи грамоти на номинираните за „Днешните будители” / ГЕРБ - Благоевград

25 благоевградчани бяха номинирани за приза „Днешните будители”, от свои съграждани, в организираната от Младежи ГЕРБ – Благоевград инициатива по повод Деня на будителите. Грамотите на номинираните бяха връчени на официална церемония в зала „22 септември” в областния град,

Отличени бяха университетски преподаватели, педагози и дейци на културата. Събитието се проведе под патронажа на областния координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, гости бяха народният представител Йордан Андонов, областният координатор на МГЕРБ за Благоевградска област и зам.председател на IDS Андрей Новаков.

Основни критерии при номинирането бяха принос в развитието и утвърждаването на Благоевград като културен и образователен център, всеотдайност в работата с децата за тяхното духовно изграждане, дългогодишен принос и иноваторска работа с подрастващите. Младежите, организатори на събитието бяха категорични че няма политически и комерсиални причини при избора на наградените.

"За мен е изключително удоволствие в Деня на народните будители да връча наградите на отличените в инициативата на младежите от партия ГЕРБ в Благоевград. До имената на видните възрожденци и просветители вие заслужено ще наредите и своите, защото имате принос в развитието на нашия град, на България”, каза по време на церемонията областният координатор Даниела Савеклиева.

Сред отличените бяха началната учителка от III основно училище Бояна Шарбанова, колегата й от СОУИЧЕ Ванчо Узунов, проф. Георги Драчев и проф. Кирил Костов от Югозападния университет, дългогодишната преподавателка по литература Маргарита Шандарова, дългогодишният директор на училището в село Лешко и краевед Стефан Роячки, директорката на ПМГ Татяна Ядкова и директорът на Професионалната гимназия по текстил и облекло Янко Иванов