Методи Калъмбов - нелигитимен собственик на ПФК Пирин
Методи Калъмбов - нелигитимен собственик на ПФК Пирин / netinfo
С решение от 22 октомври съдът прогласи благоевградския футболен бос Методи Калъмбов и съдружниците му - Борис Тасев и синът на Калъмбов - Сергей, за нелигитимни собственици на Професионален футболен клуб "Пирин".

Новината обявиха на пресконференция членовете на Надзорния съвет на легитимния, според съда, ФК "Пирин" - Благоевград - Петър Байкушев и Емил Павлов.

Ще се борим с всички сили Методи Калъмбов и другият футболен президент в Благоевград - Николай Галчев, да нямат право отборите им да носят наименованието "Пирин", заяви Петър Байкушев.

Според последнато актуално състояние и удостоверение от Агенцията по вписванията, законните собственици на футболния клуб в Благоевград са съдружниците в така наречената групировка "Г-15". В Надзорния съвет на дружеството са вписани Емил Павлов, Георги Тозев и Петър Байкушев.

В Управителния съвет на на "Пирин" - Благоевград до 2011 година са вписани Росен Кацимерски, Съби Дашев и общинският съветник Васил Миладинов.

Според Петър Байкушев и Емил Павлов, строителният предприемач и президент на другия "Пирин", Николай Галчев трябва да смени името на отбора си, тъй като той е правоприемник на бившия клуб "Македонска слава".