Местните самодейци и артисти в Банско гости на празнична вечеря
Местните самодейци и артисти в Банско гости на празнична вечеря / Община Банско - пресцентър

Празнична вечеря в чест на всички местни самодейци, артисти и занаятчии, бе организирана от община Банско по повод на проведената през летния активен сезон инициатива културни вечери „Традиция и изкуство”, информират от пресцентъра на Община Банско.

Всеки уикенд, в продължение на повече от два месеца, Посетителският информационен център в курорта, беше своеобразен форум на местните традиции, обичаи и култура.

Събитието стартира за първи път през отминалия летен сезон, като в програмата бяха включени най-разнообразни форми - демонстрации на традиционните занаяти дърворезба, предене, плетене на шушони, везане на гоблени, бродиране на сувенирни топки, плетене на кука игла, пресукване на вълна, изработка на сувенири, съпроводени с автентична фолклорна програма.

Пространствата в посетителския център бяха предоставени на местни художници и артисти, които изложиха своите произведения на обществеността и гостите на града.

Всички участници в културните вечери се включиха на доброволен принцип и със съзнанието за отговорността за запазването на общите традиции, обичаи и занаяти. В знак на благодарност те получиха грамоти с пожеланието за здраве и бъдещи успехи.