/ БГНЕС
За напрежение пред секцията в село Рилци, община Благоевград заговориха местни. Те се оплакаха, че хора, които никога не са били жители на селото, гласуват при това със съдействието на полицията. След направена проверка от ОИК отрекоха информацията за напрежение и я определиха като фалшива новина.

БГНЕС

На място все пак пристигна полиция. Тези, срещу които протестират местните, са около 100-тина - болшинството македонци и жители на околните села.

БГНЕС

„Хора, които никога не са живели в селото, са регистрирани с цел да гласуват за да обърнат вота. Това са 87 македонци и 30-35 от други населени места. Между 8 и 10 от тях гласуваха, съобщиха по-рано недоволните.

Един сигнал за нарушение е подаден в изборния ден към Общинска избирателна комисия – Благоевград

Записаха ни личните карти, а те ни лук яли, ни лук мирисали. Успяха да влязат да гласуват 7-8 човека неправилно, които не живеят в селото с помощта на полицията. Това е същият пример като Несебър и Кресна, хора, които не живеят тук, а просто са регистрирани заради изборите. Полицаят държеше хората под строй да влязат да гласуват.

БГНЕС

"Ние сме подали сигнал в полицията още когато излязоха изборните списъци. Не бяха предприети мерки”, каза Ивайло Димитров. Той и приятелите му са категорични, че ще направят жива верига, за да не гласуват „пришълците”. Очаква се това да стане към 18:00 часа. 

По-късно след направена проверка, от ОИК отрекоха информацията за напрежение и я определиха като фалшива новина.
БГНЕС