Меморандум за сътрудничество подписаха областните управители на Курган и Благоевград
Меморандум за сътрудничество подписаха областните управители на Курган и Благоевград / netinfo
Бъдещите съвместни действия в сферата на бизнеса, стрителството, туризма и културата между областите Курган и Благоевград обсъдиха областният управител Владимир Димитров и руският губернатор Олег Богомолов. Това стана по време на посещението на българската делегация в руската федерация в периода от 30 септември до 5 октомври. Тя бе представлявана от неврокопския митрополит Натанаил, зам-ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски” Траян Попкочев, представители на туристическия бизнес, камарата на винопроизводителите и на строителния бизнес.

Двете страни са подписали рамков меморандум за сътрудничество. Направено и предложение за побратимяване на Благоевград и Кургани при следващата визита на руския губернатор в областния център на Пиринско в началото на следващата година. Владимир Димитров допълни, че българската делегация е получила почетен плакет от руските партньори като признание за успешната съвместна работа.

Инвеститорският интерес на бизнесмените от област Курган се простира в широк диапазон и е основан на традиции и доверие, изтъкна Димитров.

Курганска област заема площ от 71,5 хил. кв.км с население от 1 милион души. Областта е със стратегическо геополитическо положение – намира се между Сибир и Урал и се явява врата на югоизточна Русия към азиатски страни.