Медиците от Либия в Благоевград за старта на кампанията „Бъди в час”
Медиците от Либия в Благоевград за старта на кампанията „Бъди в час” / netinfo
“Бъди в час!” е мотото на стартиралата днес в Благоевград Национална информационна АНТИСПИН кампания, която е насочена приоритетно към младите хора, за повишаване на техните знания за начините за предпазване от инфектиране с ХИВ.

Нейният старт бе обявен официално на среща в Общинска администрация с представители на РИОКОЗ – Благоевград, Студентското правителство на Правно-исторически факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски” и пристигналите специално за събитието официални гости част от български медици завърнали се от Либия – д-р Здравко Георгиев, Нася Ненова и Валентина Сиропуло. Техните изказвания по проблема можете да чуете в звуковия файл.

Инициативите свързани със старта на кампанията в Благоевград са още посещение на КАБКИС – кабинета в РИКОЗ и изследване на доброволци, шествие със 150-метрова червена лента, което завърши пред сградата на Община Благоевград и бе оформена във световният символ за борбата със СПИН. До края на деня ще се проведат още награждаване на спечелилите в конкурса „Здрав и Модерен”,както и раздаване на информационни материали по програмата от ученици и студенти на гражданите на Благоевград.