Медицинският колеж в Благоевград пред закриване?
Медицинският колеж в Благоевград пред закриване? / netinfo
Има реална опасност Медицинският колеж в Благоевград да бъде закрит още през настоящата учебна година. Това заяви за Дарик директорът на колежа д-р Янка Янкова. Скандалът с Великотърновския колеж си е жив геноцид и изправя пред неясно бъдеще студенти, преподаватели и родители, коментира д-р Янкова.

По думите й вариантите пред колежа в Благоевград са или да бъде закрит, или да премине към новосъздадения Факултет по обществено здраве на ЮЗУ "Неофит Рилски", за което в момента се водят преговори с ректора доц. Илия Гюдженов. Тя изрази надежда обучението да продължи поне до приключването на тази учебна година.

12 са новоприетите студенти в Медицинския колеж в Благоевград, като за първи път тази година първокурсниците са по специалността "социален работник", а не "медицинска сестра", както беше досега.

Студентите, които са във втори и трети курс продължават обучението за медицински сестри. 55 са възпитаниците на колежа, които се обучават в редовна форма, а 150 сестри, акушери и фелдшери придобиват образователно-квалификационна степен "специалист".

Момчетата, избрали "женската професия" са четири, двама от които са първокурсници, уточни д-р Янка Янкова.