Медицински инструменти дари ГЕРБ на Родилно отделение
Медицински инструменти дари ГЕРБ на Родилно отделение / netinfo

Набор от медицински инструменти за нуждите на Родилно отделение в болницата в Благоевград дари Областната структура на ГЕРБ. Така необходимият подарък за раждането на новия живот беше придружен и от вкусна погача, приготвена от Жени ГЕРБ за персонала на болничното отделение. Даниела Савеклиева, областният координатор на Жени ГЕРБ, общинските съветници Красимир Роячки и Йордан Миленков, както и д-р Ангелов, секретар на Градското ръководство на партията връчиха дарението на завеждащия АГО д-р Огнян Митев с пожеланието през тази година да се родят още повече и все здрави деца.

Присъстваха и новият директор на болницата д-р Красимир Михайлов, както и старшата сестра Маргарита Бербатова, която е член на НИС на Жени ГЕРБ.
Д-р Митев прие дарението с огромна благодарност и обяви, че през тази година ще започне поетапно прекъсналия миналата година основен ремонт на отделението. „Имаме обещание и от ГЕРБ, че ще ремонтират на първо време една стая, а общо стаите за новородените са 5. Новото ръководство на болницата има желанието и амбицията в близко бъдеще да се реализира този така необходим ремонт на неонатология, а след това и на цялото отделение”, обяви д-р Митев.

Медицински инструменти дари ГЕРБ на Родилно отделение
netinfo

67 бебета са родени до днес от началото на годината. Спазена беше и традицията на Бабинден - родилка поля на д-р Митев с вода, а той изми ръцете си със сапун, за да може както лесно се плъзга сапуна, така лесно да се появяват бебетата на бял свят.

Председателката на Жени ГЕРБ Савеклиева заяви, че ще остави план пред нежната част на ГЕРБ - Благоевград да посетят поне по един път Родилно отделение, за да допринесат за прираста в Благоевград. „В живота на една жена раждането на нейното дете е най-щастливото събитие и всяка е благодарна на екипа, който й е помогнал в този момент. Имаме обещание към АГО, че ще обновим една от стаите, за да се подобрят условията, в които майките раждат бъдещето на нашия град и ще изпълним обещанието си”, категорична беше Даниела Савеклиева.