МБАЛ Св. Врач работи 6 месеца с нелегитимно лечебно заведение
МБАЛ Св. Врач работи 6 месеца с нелегитимно лечебно заведение / netinfo
Близо половин година санданската болница "Св. Врач" работи съвместно с нелегитимно столично лечебно заведение, което е регистрирано по Търговския закон, но не и по Закона за лечебните заведения. Това установи проверка на Районния център по здравеопазване в Благоевград и Икономическа полиция.

Договорът е сключен в началото на годината и след като ръководството на болницата е установило нередности при регистрацията на дружеството, на 16 юли 2006 г. е прекратен, уточни директорът на Районния център д-р Анатолий Тачов.

По думите му е направен опит за заобикаляне на Закона за лечебните заведения, тъй като е недопустимо търговско дружество да извършва медицинска дейност - прегледи, хирургични интервенции, консултации и други. Районният център по здравеопазване няма да налага глоби, тъй като се касае за нарушение в минал период, обяви още д-р Тачов.

Ако от Икономическа полиция установят нанесени щети на болницата или на пациентите, тогава ще бъде наложена санкция, допълни директорът на здравния център. При проверката не са установени други нарушения в дейността на болница "Св. Врач".