МБАЛ - Благоевград няма готовност да осигури специалисти за спешното
МБАЛ - Благоевград няма готовност да осигури специалисти за спешното / netinfo
Благоевградската болница няма готовност да осигури лекари специалисти, които да работят в новото Спешно отделение. Това заяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Красимир Михайлов. Според него там ще бъдат назначени лекари в пенсионна възраст, които едва ли ще допринесат за по-качествено обслужване на пациентите.

Идеята на новата наредба на здравното министерство е хората, имащи нужда от спешно лечение, да бъдат обслужени от болнични специалисти, но на практика се оказва, че това не може да стане, каза още д-р Михайлов.

И досега в отделението не всички лекари бяха специалисти, но поне имаха опит, трупан в продължение на 10 години, допълни той.

Дейността на Центъра за спешна медицинска помощ ще се запази почти същата, с тази разлика, че след оказване на неотложна медицинска помощ, пациентът ще се поема от болнични специалисти.

На територията на областта Спешният център има 9 филиала, предстои разкриването на 10-ти - в Якоруда.

Докато не се извърши основен ремонт на помещенията на бившата бърза помощ, в които ще се преместим, оставаме да работим в ползваните досега.

Около 40 000 лв. ще бъдат необходими за ремонтните дейности. Средствата се очаква да предостави Министерството на здравеопазването.