Мародерствали син на прокурор получиха условни присъди
Мародерствали син на прокурор получиха условни присъди / Снимка: Дарик - Благоевград
Благоевградчаните Красимир Георгиев и Александър Димитров получиха условни присъди по делото за жестокия побой над сина на районния прокурор в Пазарджик, Николай Щерев - Христо.

Георгиев и Димитров бяха признати за виновни от благоевградските магистрати само за извършен грабеж на златен ланец и мобилен телефон от дрехите на бившия студент по право в Благоевград Христо Щерев.

Извършителят на побоя над Христо, който остава инвалид за цял живот, още е неразкрит от криминалистите и органите на досъдебното производство, коментира пред Дарик радио наетият от прокурора Николай Щерев адвокат Румен Петков от Пазарджик.

Преди повече от три години Христо Щерев бил нападнат от неизвестни мъже на излизане от популярна дискотека в Благоевград. Анонимните и до този момент побойници ритали Христо с войнишки кубинки в областта на главата зад сградата на кметството в Благоевград.

Щерев младши едва не загубил живота си, заради причинена му опасна черепна фрактура и загуба на голямо количество кръв.

Минути след изпадането на Христо в кома, Красимир Георгиев и Александър Димитров минали покрай окървавеното и лежащо на земята тяло на прокурорския син и безскрупулно пребъркали джобовете му и свалили от шията златния ланец, изтъкна прокурорът по делото в съдебната зала днес.

Мародерствалите Христо Щерев бяха наказани от съдия Петър Пандев с две години условно лишаване от свобода, с тригодишен изпитателен срок.

Адвокатът на Щереви - Румен Петков заяви, че ще обжалва присъдата. Защитникът подчерта още, че криминалистите в Благоевград не са направили необходимите професионални действия за да открият и задържат анонимните инквизитори на Христо.