Марио Минев е в болницата в Петрич, заяви адвокатът му Иван Данчев
Марио Минев е в болницата в Петрич, заяви адвокатът му Иван Данчев / netinfo
Обвиненият за побоя над областния координатор на "Атака" Огнян Тетимов, бивш митничар Марио Минев все още е болница "Рокфелер" в Петрич, но вече не го пазят полицейски служители в стаята му в кардиологичното отделение. Това съобщи за Дарик адвокатът му Иван Данчев, по повод твърденията на прокуратурата, че не разполагат с официална информация къде Минев изтърпява наложената му снощи мярка "домашен арест".

"Не е вярно, че в определението на съдия Ризова липсва посочен адрес, на който подзащитният ми да изтърпява мярката за неотклонение. В съдебния акт е посочен адрес, улица "Янтра" номер 2", коментира адвокат Данчев.

Според защитата, Марио Минев е обвинен в престъплението средна телесна повреда, без такова нараняване на Огнян Тетимов да е причинено. В медицинско свидетелство, приложено по делото, не е посочено от лекарите в "Пирогов", че на лидера на "Атака" е нанесена средна тлесна повреда, изтъкна юристът Иван Данчев.

По информация на адвоката, полицията в Петрич вече е предприела действия по разкриване на извършителя на вандалския акт в дома на прокурор Лидия Манолова. Входната врата в къщата на семейство Манолови е демонтирана от жена, жител на южния град, която от години води реституционни дела.

От полицията засега отказват да назоват официално името на жената.