Марек нанесе позорна загуба на Беласица
Марек нанесе позорна загуба на Беласица / /© Sofia Photo Agency
Последният в Западната Б група Марек разби последния в А група Беласица с 5:2 в контролна среща. Дупничани буквално опозориха съперника си, като до 57-та минута поведоха с 5:0, а попаденията в тяхната врата паднаха след автогол и дузпа в последните 15 минути на срещата.

Методи Тушев откри резултата с гол в собствената си врата в 11-та минута. Емил Тодоров и Кирил Кръстев направиха 3:0 до почивката, а с два гола за две минути – в 56-та и 57-та – Марек тушира Бела.

В 62-та минута Георги Бижев пропусна дузпа, с която да намали малко изоставането на Беласица. Това обаче стори Крумов в 75-та минута, когато си вкара автогол. Бижев се реваншира частично, като реализира втората отсъдена дузпа за петричани в 78-та минута. За оспорване на съдийското решение при втория наказателен удар, червен картон получи Георги Георгиев.

Червени картони за сбиване пък получиха Янко Сандански от Марек и Йордан Апостолов от Беласица.

След втората поредна загуба старши треньорът на Беласица Добри Митов най-вероятно ще се раздели с голяма част от играчите на проби. Преотстъпените от Локомотив София Преслав Йорданов и Даниел Генов не играха в днешната контрола, и се очаква да започнат подготовка с тима в понеделник.