Макенджиев и Костов разтрогват с Пирин
Макенджиев и Костов разтрогват с Пирин / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Футболистите на ПФК Пирин се събраха днес на стадион „Христо Ботев" заедно с целия спортно-технически щаб, но не започнаха подготовка, както бе по предварителен план. Стартът на тренировките бе отложен за 10 януари, тъй като в момента текат последните ремонтни дейности по съблекалнята на „Гнездото".

Темата, която се разискваше, съвсем не бе футбол и предстоящият тренировъчен процес, а финансовата криза, в която е изпаднал отборът, както и намеренията на голяма част от футболистите на напуснат Пирин.

Изпълнителният директор на „Орлите" Емил Наков потвърди слуховете, че капитанът на отбора Благой Макенджиев е подал молба за разтрогване, а към него вече се е присъединила и изгряващата звезда на зелените Станислав Костов. Всичко около бъдещето им преминаване в други отбори засега остава обаче енигма, която ще се разреши на 10 януари и четири дни по-късно, когато е общото събрание на ПФК Пирин. Тогава се очаква отборът вече да има нов собственик.

По повод финансовите вземания, които има да получава клуба, Наков сподели, че пиринци очакват пари от ЦСКА и Локомотив ПД, а колкото до трансфера на Спас Делев в руски клуб и евентуалното получаване на половината сума от зелените, надеждите за благоевградчани били минимални, тъй като явно схемата на получаване ще бъде наредена по най-неблагоприятния начин за Пирин.