Магистърската програма “Метрология в химията” на ПМФ към ЮЗУ с европейски сертификат за качество
Магистърската програма “Метрология в химията” на ПМФ към ЮЗУ с европейски сертификат за качество / netinfo
Магистърската програма “Метрология в химията” към Катедрата по химия на Природо-математическият факултет при ЮЗУ “Неофит Рилски” получи европейски сертификат за качество, съобщиха от учебното заведение.

Сертификатът ще се издава като допълнение към националната диплома за магистърска степен като по този начин завършилите специалисти имат право да работят във всички страни на Евросъюза.

Програмата ще стартира през новата 2008/2009 г. Това дава изключително големи възможности за реализацията на завършилите специалисти, тъй като дипломата им се признава във всички страни, членки на ЕС.

Знакът “ЕUROMASTER” е връчен с решение на Европейската асоциация за обучение в областта на химическите науки по време на церемония на 26-и май тази година в Любляна.

ЮЗУ “Неофит Рилски” е единственият български университет, участник в консорциума, в който членуват 9 университета от 7 страни, членки на Европейския съюз. Това са Франция, Португалия, Полша, България, Естония, Румъния и Словения.

Целта е да се организира съгласувано обучение по “Метрология в химията”, отговарящо на съвременните метрологични изисквания, приети от ЕС.

Университетският център Бачиново в ЮЗУ “Неофит Рилски” кандидатства за домакинството на лятната школа по Метрология в химията, където ще си дадат среща преподаватели и студенти от 9-те университета, членове на консорциума “Measurment Science in Chemistry”.