Магистрат отказа дело срещу виртуалната убийца Колчагова
Магистрат отказа дело срещу виртуалната убийца Колчагова / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Магистратите в Районния съд в Благоевград отказват да са докладчици по дело срещу обвинената във виртуална заплаха за убийство Лиляна Колчагова от Банско. Наказателният процес трябва да стартира по настояване на самата Колчагова.

Преди две седмици предварителното производство срещу Колчагова бе прекратено от благоевградския прокурор Райна Бачева, която го образува на 24 август миналата година, тъй като не е намерила данни за реална заплаха за живота на председателя на Окръжния съд Красимир Аршинков, отправена чрез коментар във форума на DarikNews.

Веднага след отказа за образуване на наказателен процес за извършеното престъпление, за което бе обвиняема половин година, Лиляна Колчагова депозира жалба срещу постановлението на прокурор Бачева и поиска делото срещу нея да влезе в съдебната зала за да бъде прогласена официално от магистратите за невиновна и по този начин да изчисти името си, замесено в заплаха за убийство на съдебния шеф Аршинков.

Днес отвод от процеса, образуван по жалба на Колчагова, си направи районният съдия Владимир Пензов. Той е изразил мотивите си за самотвода пред административния си ръководител Владимир Ковачев. Вероятно примерът му ще бъде последван и от други  съдии, коментират в благоевградската Темида.

"Краси внимавай като ходиш в Банско да не ти падне някоя керемида върху главата", са думите написани в инкриминирания коментар във форума на Дарик,  който според полицаите е пуснат от компютър, собственост на Лиляна Колчагова.

Името на Лиляна Колчагова нашумя през последните години след съдебен спор за "Ваканината къща" в Банско. Претенции към наслествения имот на Колчагова проявява бизнесменът от Перник Красимир Методиев, управител на фирма "Лидо". Методиев е клиент на адвокат Михаела Аршинкова-съпругата на председателя на Окръжния съд Красимир Аршинков.