Любо Нейков и Ъпсурт откриват плувния сезон
Любо Нейков и Ъпсурт откриват плувния сезон / netinfo
Аквапаркът в Благоевград ще открие новия сезон „Лято 2008” със специален уикенд на 17 и 18 май с участието на известни имена от спорта и шоубизнеса.

Вечерта на първия ден своя поздрав към благоевградчани и гостите на откриването ще поднесат комикът Любо Нейков и фолк певицата Преслава.

Официалната церемония ще се започне в 11:30 часа на 18 май в присъствието на световния шампион по плувен маратон, българинът, поставил световен рекорд по преплуване на Ламанша Петър Стойчев.

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев също ще бъде на събитието. Спортният афиш на водния атракцион за този ден включва първенство по плуване с участие на плувците от младежкия клуб Пирин GD.

Отличията „Най-добър млад плувец Аквапарк 2008” ще връчи Петър Стойчев, който ще е и председател на съдийската комисия.

В рамките на празника за откриване на летния сезон ще се проведе и регионалният конкурс „Мини Мис и Мистър Визаж модел”. Победителите в тази надпревара ще участват в световния моден конкурс „Мини Модел и Литъл Принцес Модел”, който се организира тази година в Анталия.

Програмата включва също и демонстрации на футболни умения с участието на талантите от юношеската школа на Пирин Благоевград, както и на звездите от елитния отбор на клуба.

Неделната вечер на уикенда ще завърши с изпълнения на група Ъпсурт и Лора Караджова. Посетителите на съоръженията на Аквапарка в събота и неделя (17 и 18 май) ще могат да ползват закупения през деня билет за вход като безплатен пропуск за всички празнични събития от програмата, съобщиха домакините от аквапарка.