Лунджов прати на детектор на лъжата благоевградски ресторантьор
Лунджов прати на детектор на лъжата благоевградски ресторантьор / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
адвокат Ани Бойчева
53147
адвокат Ани Бойчева
Николай Динков
  • адвокат Ани Бойчева
  • Николай Динков

Собственикът на бившия ресторант "Синята къща" в Благоевград Николай Динков бе държан повече от пет часа в Първо полицейско управление, без да бъде в качество си на обвиняем и без право на разпит в присъствие на адвокат.

Специално изпратени от вътрешния министър Цветан Цветанов психолози заставиха Динков да се подложи на детектор на лъжата, като част от разследването за побоя над лидера на ГЕРБ в Симитли Георги Лунджов, съобщиха за Дарик.

"Безуспешно настоявах да разбера за какво е затворен в полицията Динков. Той получил призовка в ресторанта си късно на 7 май. Днес в 9.00 часа Николай се явил в управлението и веднага го затворили в една от стаите за разпит и принудително полиграфско изследване. Дори го заставяли в продължжение на часове да подписва декларации, че доброволно се подлага на детектора на лъжата, което е абсолютно незаконно от страна на разследващите", коментира адвокат Ани Бойчева.

Малко след 13.00 часа днес Николай Динков бе освободен от полицейската дирекция. "Разпитваха ме или по-скоро ме заставяха да призная, че аз съм пребил Георги Лунджов. Дори не съм бил в България по време на този инцидент, бях със семейството си в Испания, а със самия Лунджов не съм раговарял никога, познавам го бегло", заяви в интервю за Дарик Николай Динков минути след неофициалното задържане.

"Лидерът на ГЕРБ в Симитли си позволи да ме набеди в жалба пред полицията, че вероятно аз съм сред побойниците. Написал дори, че съм го псувал, заплашвал, което е абсолютна лъжа. Ще помисля дали да заведа срещу Лунджов наказателно дело за набеждаване", каза Динков, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Общинският координатор на ГЕРБ в Симитлийско Георги Лунджов бе нападнат и бит с бухалка на 6 февруари пред дома си. Тогава той получи лицево-черепни наранявания и лежа седмица в благоевградската болница.

Чуйте още от Николай Динков и адвокат Ани Бойчева в звуковите файлове