Лош път гони инвеститори
Лош път гони инвеститори / снимка: Дарик - Благоевград
Лош път гони инвеститори
42501
Лош път гони инвеститори
  • Лош път гони инвеститори

Международният път Струмяни – Берово е в изключително тежко състояние, алармира от ефира на Дарик кметът на Струмяни Валентин Чиликов. Проблемът е от години и засега остава нерешен.

За да изминеш 30-километровия участък е необходимо богато въображение, каза той. Най-потърпевши са жителите на селата на Добри лаки, Клепало и Раздол, който са откъснати от общинския център, а достъпът до медицинска помощ е почти невъзможен. Лошото състояние на отсечката създава проблеми както на жителите на планинските села, така и на немалко инвеститори, които се отказват от инвестиционните си намерения. Това е може би най-голяма болка и на хората, и на админситрацията, признава кметът.

Имам уверението в лицето на началника на Областното пътно управление в Благоевград Иван Кунев и областния управител Валери Смиленов, че пари за ремонт на пътя ще бъдат заделени, посочи Чиликов. Той изрази надежда, че в близко бъдеще границата с македонската община ще бъде отворена.

Проектът за изграждането на пътя Берово-Струмяни е заложен в инвестиционната програма на Областно пътно управление в Благоевград за тази година. Той е на стойност 9 млн. евро, заяви за Дарик пътният шеф Иван Кунев.

Чуйте още от кмета на Струмяни Валентин Чиликов в звуковия файл