Летни школи по рисуване и народно пеене за децата в Банско
Летни школи по рисуване и народно пеене за децата в Банско / Снимка: Община Банско

След успешното завършване на „Плувно лято 2016" по Програмата на Община Банско за летни детски активности, продължават заниманията в Детските летни школи по изобразително и приложно изкуство и Школата по музика - фолклорно пеене и народни инструменти.

Всеки ден в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски" се провеждат занятия по музика - фолклорно пеене и народни инструменти под ръководството на Марин Бърдарев. Децата се включват в заниманията с голяма любознателност и желание, проявяват голям интерес към музикалните инструменти и така обогатяват своите знания и музикална култура.

Ръководителите на Школата по изобразително и приложно изкуство Елена Райкова и Благомир Козарев успяват да развият творческото въображение и изобретателност на бъдещите художници. В резултат на заниманията по изкуство децата творят своите произведения, рисунки и апликации.
Участниците в школите старателно се подготвят за успешния финал, когато ще се представят с изложба, а за почитателите на музиката - ще се проведе концерт на 19 август 2016година от 18.30 часа в Големия салон на Читалище „Н. Вапцаров".