Лейбъристи на вот за общинари в Благоевград с бюлетина номер 30
Лейбъристи на вот за общинари в Благоевград с бюлетина номер 30 / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Юристът Албина Анева-Томова, водач на листата за общински съветници на предстоящия вот от Обединен блок на труда, тръгна в надпреварата за местна власт с  бюлетина номер 30. За откриване на кампанията и на предизборния щаб на лейбъристите в Благоевград дойде лично лидерът на политическата формация проф. Кръстьо Петков.

"Радвам се, че има такава листа, представляваща сплав от младост и опитност. Убеден съм, че благодарение на подкрепяните от мен професионалисти, Благоевград ще стане столица на лейбъризма у нас, както преди години беше център на синдикализма. Всички активни действия за правото на труд и по-добри възнаграждения тръгваха именно от Благоевградско", каза проф. Кръстьо Петков. Той е сигурен, че кандидатите за местна власт ще спечелят доверието на избирателите и съвестно ще работят за нов модел на управление в общината.

В листата на ОБТ Български лейбъристи са доказалите се в различни сфери на предприемачеството и управлението 11 кандидати за бъдещ парламент в Благоевград. Заедно юриста Томова са Гергана Муртова-помощник директор в Американския университет, Иван Хамбарджийски-управител на частна бирена борса, Емил Стефанов-собственик на фирма за търговия с тютюневи изделия, Георги Корчев-съдържател на хотелски комплекс, Александър Цветков-управител на търговско дружество.

Психологът Силвия Митринска е седма в листата на Обединен блок на труда. След нея са Борислав Тюлеков-служител в АУБ. Таня Велинова-козметик, Николай Николов-търговски представител на международна компания за България и Евдокия Лалева-координатор по прием на студенти в Американския университет.

"В програмата ни през следващите четири години ще работим за Благоевград. Имаме намерение да създадем общинско дружество за управление на земеделските имоти, имащи статут по параграф 19 от Закона за земите. Разработили сме програма за създаването на големи земеделски блокове, от типа на бившите кооперативи, което ще даде възможност за по-ефективната им експлоатация и съотвено до активна трудова заетост. И това общинско дружество ще бъде печелившо", поясни адвокат Албина Анева-Томова.

Кандидат-съветникът Албина Томова, която е и досегашен общинар, вече работи с екипа си за решаване на проблема с инфраструктурата в квартал "Старо Струмско". "Улиците там останаха неасфалтирани, въпреки, че това е район, където живеят  голяма част от жителите на Благоевград. Ще действаме и за благоустрояване на градския кооперативен пазар", гарантираха благоевградските лейбъристи.

Кандидат-съветниците подкрепят изцяло Владимир Елезов в надпреварата за кметския пост в Благоевград.