Лазар Причкапов: Ще подобрим здравеопазването
Лазар Причкапов: Ще подобрим здравеопазването / netinfo
Програма за подобряване на здравеопазването ще изготви кметът и кандидат-кметът за община Благоевград Лазар Причкапов, съвместно със здравни служители от благоевградската болница.

Това заяви Лазар Причкапов на среща с лекари и медицински сестри.

Лазар Причкапов призна, че между общината и ръководството на болницата има известни проблеми, които той ще се погрижи да бъдат отстранени за следващия мандат.

"Аз съм против конфронтациите с ръководството на болницата, защото те не водят до нищо положително", заяви на срещата Лазар Причкапов.

Освен това кметът и кандидат-кметът за Благоевград Лазар Причкапов подчерта, че пациентите не трябва да се делят на политически течения. "Няма значение кой болен каква партия подкрепя", каза той.

В предизборната програма на Лазар Причкапов е заложено да се обърне специално внимание на здравните пунктове в селата на община Благоевград, ще бъдат предприети и стъпки за възстановяването на профилактиката и ранното диагностициране в детските лечебни заведения.

Освен това в програмата си Лазар Причкапов е заложил създаването на подходящи условия за осигуряване на денонощно медицинско обслужване и разкриване на денонощна аптека в Благоевград.

Лазар Причкапов се явява в надпреварата за местните избори като независим кандидат за кмет.