Лазар Причкапов обяви програмата си и реши проблема с денонощната аптека
Лазар Причкапов обяви програмата си и реши проблема с денонощната аптека / netinfo

Благоевград до няколко дни ще има денонощна аптека, обяви досегашният кмет и кандидат за нов мандат Лазар Причкапов. Това той направи по време на среща с журналистите в Благоевград, на която Лазар Причкапов представи програмата си за управление на Благоевград през следващия мандат.

Денонощната аптека е договорена с македонска верига, която ще открие общо 14 аптеки на територията на областта, от които 3 ще са в Благоевград.

Най-късно на втори ноември аптеката трябва да отвори врати. Липсата на денощна аптека бе считан за един от сериозните проблеми на града през последните години.

Програмата на Лазар Причкапов за развитието на Благоевград е разделена на 6 основни части. В нея са заложени достигане на газификацията до всички домове в Благоевград, изграждането на тържище и разширяване на търговските площи за земеделските производители, трайното решаване на проблема с битовите отпадъци. Язовир "Ракочевица" също заема основно място в програмата на Лазар Причкапов, както и завършване на общия устройствен план на Благоевград.

Предвидено е привличане на средства от ЕС по 18 проекта като многоетажен подземен и надземен паркинг, реконструкция на ВиК мрежата, изграждане на общински жилищен блок и други.

Заложено е и изграждането на осем нови улици и четири транспортно-комуникационни връзки, разширяване на зелените зони и реконструкция на уличната мрежа.

Пълната програма на кандидата за кмет на Благоевград Лазар Причкапов може да се види и на сайта www.prichkapov.eu