Лагерът на Байкушев победи, Галчев се оттегля
Лагерът на Байкушев победи, Галчев се оттегля / Захари Хаджийски, Николай Галчев, Христо Дундалов
Лагерът на Байкушев победи, Галчев се оттегля
30406
Лагерът на Байкушев победи, Галчев се оттегля
  • Лагерът на Байкушев победи, Галчев се оттегля

Не съм запознат с декларацията на момчетата от Фенклуб "Пирин СС", но за мен феновете винаги са били лакмусът, който е показвал посоката и на проблемите, и на добрите моменти в отбора, коментира пред Дарик председателят на Надзорния съвет на Пирин и един от основните акционери в благоевградския футболен клуб Николай Галчев.

Няма какво да крием повече, в момента на всички трябва да е ясно, че акционерите сме разделени на два лагера, което не означава, че спорим и се караме, но след като нямаме разбиране за съвместно управление, се споразумяхме лагерът на Петър Байкушев да поеме отбора и да го развива занапред, поясни Галчев. Ние обаче ще искаме гаранции, че Пирин ще върви в правилната посока, предупреди той.

Оттеглям се заедно с акционерите от моята група в дружеството, явно в момента трябва да останат в управлението тези, които имат добри контакти с Общинския съвет и с председателя му Костадин Хаджигаев, категоричен е Николай Галчев.

Лагерът на Байкушев победи Галчев се оттегля
netinfo

Тяхната идея е да възродят Пирин и да привлекат Общината като акционер, вероятно досега ние сме били пречката това да се случи, въпреки че според мен имахме добри идеи и модерно мислене, смята председателят на Надзорния съвет в оставка. 

В момента сме в процес на преговори, които трябва да приключим до провеждането на общото събрание в края на месеца, съобщи Галчев.

Не съм оптимист, че Общината ще влезе с дялово участие в дружеството, както не съм оптимист и за бъдещето на отбора като цяло, въпреки че няма да пречим на новото управление и ще съдействаме с каквото можем, заяви още Николай Галчев.

В края на май председателите на Управителния и Надзорния съвет на ПФК "Пирин Благоевград" - Захари Хаджийски и Николай Галчев, както и изпълнителният директор Христо Дундалов подадоха оставки. Общото събрание на акционерите се произнася след седмица.

Цялото интервю с Николай Галчев чуйте в прикачения звуков файл